Dolomity sú skutočnou prírodnou pamiatkou, ktorá je uznávaná ako lokalita svetového dedičstva UNESCO a ktorá ponúka nezabudnuteľný zážitok pre milovníkov lyžovania a zimných športov. Na pozadí najkrajších vrcholov v Európe ponúka Trentino Alto Adige vzrušujúce a zábavné dovolenky na spoznávanie hôr vo všetkých ich aspektoch a vo všetkých ročných obdobiach. Krásná scenéria Dolomitov je ideálnym miestom pre lyžovanie, snowboarding, korčuľovanie, horolezectvo a trekking. Región je známy lyžiarskymi strediskami ako sú Madonna di Campiglio, Val Gardena , Selva Val Gardena, Ortisei, Santa Cristina, Val di Fassa, Canazei , Moena, Marmolada, San Martino di Castrozza.Vo večerných hodinách zaručujú zábavu a spoločenský život typické reštaurácie, kluby a diskotéky. V lete je Trentino Alto Adige ideálnym miestom na prechádzky a výlety, ako sú napríklad chodníky národného parku Stelvio, trasy v lesoch Val di Fassa alebo medzi vysokohorskými jazerami. Trekkingoví nadšenci môžu objavovať najvyššie vrcholy po nádhernom úseku Via Alpina.
Tradičná kuchyňa Trentino Alto Adige je založená na jednoduchých jedlách, ktoré sú však bohaté na chuť a sú vyrobené z produktov poľnohospodárstva a miestneho chovu hospodárskych zvierat. Najznámejšie z prvých chodov sú knedle a polenta, pripravené z kukuričnej alebo pohánkovej múky, ochutené omáčkami z mäsa, syrov alebo húb. Ďalšími typickými prvými chodmi sú jačmenná polievka, cestoviny s fazuľou, hubová polievka a predovšetkým „Brò brusà“, jednoduchá a chutná polievka. Ako hlavné jedlá je vynikajúci zajac s grappou, guláš, zverina s polentou, pstruh ochutený rôznymi omáčkami, „Lucanica“ je klobása z bravčového mäsa. Kráľovnou miestnej gastronómie je jablko Val di Non, ktoré sa používajú na prípravu štrúdľe a ovocných koláčov. Kvalitné vína medzi ktoré patria Merlot, Cabernet, Pinot, Chardonnay.