Abruzzo

POPIS DESTINÁCIE

Najvyššie vrcholy Apenín a známe turistické strediská ako sú Roccaraso, Rivisondoli, Pescasseroli sú vhodné pre aktivity ako je lyžovanie, snowboarding, snowrafting, alebo bežecké trate,ktoré vedú do Národného parku Abruzza, Lazia a Molise. Od Gran Sasso po Sirente je vysokohorské porostredie obzvlášť vhodné pre horolezectvo a existuje tu nespočetné množsvo exkurzií pre jazdu na koni.

ČO OCHUTNAŤ

Abruzzo má bohatú gastronomickú tradíciu. Na pobreží dominujú rybie pokrmy. Na stole však dominuje mäso z pohoria Abruzzo, najmä v oblastiach Teramo a Aquila, v ktorých sa miestny obyvateľia venujú chovu oviec. Všade v Abruzzu však ponúkajú množstvo jedál jahňaciny, kozliat a oviec. Hlavným pokrmom horských oblastí je konzervované mäso, napríklad šunka, krkovička a salám Ventricina. Typické jedlá v Abruzzu doplňaju i regionálne DOC vína. Medzi dezerty, ktoré sa často vyrábajú z mandlí a medu, vynikajú slávne Torroni, Confetti, špecialita Sulmona , sú to vyprážané malé guľôčky z cesta pokryté medom, ale aj Mostaccioli a známe Bocconotto, typické pre oblasť Chieti.