STAROVEKÉ DEDINKY - Toskánsko

Toskánsko

POPIS DESTINÁCIE

Dedinka San Gimignano s vysokými vežami a sugestívnymi uličkami, je malý klenot, ktorý udržuje nedotknutú stredovekú atmosféru. Val d'Orcia, charakteristická mohutnými stromami a vinicami. Malebná dedinka Chianti je zasvätená dobrému jedlu a dobrému vínu. Maremma je obklopená divokou prírodou, plážami a pozostatkami Etruskov. Garfagnana sa nachádza v blízkosti Apuánskych Álp, medzi stredovekými pevnosťami a je to najzelenšia oblasť Toskánska. Nedaleko Sieny sa nachádzajú niektoré z najcharakteristickejších miest v regióne ako je starobylá dedinka Monteriggioni, obklopená stredovekými hradbami.

ČO OCHUTNAŤ

Toskánsko sa môže pochváliť silnou kulinárskou tradíciou. Toskánska kuchyňa začína skvelými predjedlami ako je Paté z kuracej pečene, Finocchiona, typická sienska klobása ochutená feniklom, špecialita z bravčového sadla z Apuánskych Álp, salámy a toskánske šunky alebo syr Pecorino di Pienza s hruškami a vlašskými orechmi alebo figovým džemom. Ponuka prvých chodov v Toskánsku je veľmi široká. Pici, ručne vyrábané špagety so syrom, korením a cesnakom, Papardelle s diviakovou omáčkou alebo Ribollita, chutná polievka zo zatuchnutého chleba, zeleniny a strukovín. Výber hlavných jedál nie je o nič menej bohatý. Symbolom toskánskej kuchyne je vynikajúci steak Fiorentina alebo i mäso Chianina na grile. Najznámejším toskánskym jedlom na ulici je Lampredotto, sendvič s hovädzími vnútornostami . Takmer všade v Toskánsku si môžete pochutnať na Scagliozzi, kúsky vyprážanej polenty s cícerom. Typickou toskánskou sladkosťou sú sušienky Cantucci s mandľami. Veľmi známe je i toskánske víno Chianti.

Mamička Toskánsko
MAMME ITALIANE - TOSKÁNSKO
MENO Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.

MESTÁ V REGIÓNE