STAROVEKÉ DEDINKY - Abruzzo

Abruzzo

POPIS DESTINÁCIE

Existuje tu nespočetné množstvo starovekých dediniek, v ktorých žijú opatrovníci roľníckej civilizácie, ktorá stále udržuje svoje tradície nažive prostredníctvom folklóru a miestnych remesiel. Nájdete tu početné náboženské trasy k miestam oddanosti ponorené do nekontaminovaného prostredia, ako sú Eremo di Celestino, ktoré je postavené na skale, románsko-gotický kostol Santa Maria di Propezzano v údoli Vomano alebo kostol Santa Maria v údolí Porclaneta.

ČO OCHUTNAŤ

Abruzzo má bohatú gastronomickú tradíciu. Na pobreží dominujú rybie pokrmy. Na stole však dominuje mäso z pohoria Abruzzo, najmä v oblastiach Teramo a Aquila, v ktorých sa miestny obyvateľia venujú chovu oviec. Všade v Abruzzu však ponúkajú množstvo jedál jahňaciny, kozliat a oviec. Hlavným pokrmom horských oblastí je konzervované mäso, napríklad šunka, krkovička a salám Ventricina. Typické jedlá v Abruzzu doplňaju i regionálne DOC vína. Medzi dezerty, ktoré sa často vyrábajú z mandlí a medu, vynikajú slávne Torroni, Confetti, špecialita Sulmona , sú to vyprážané malé guľôčky z cesta pokryté medom, ale aj Mostaccioli a známe Bocconotto, typické pre oblasť Chieti.

Mamička Abruzzo
MAMME ITALIANE - ABRUZZO
Rosaria Florindi Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.