STAROVEKÉ DEDINKY - Veneto

Veneto

POPIS DESTINÁCIE

Palladiánske vily, postavené v polovici 16. storočia, roztrúsené medzi provinciami Vicenza, Padova, Treviso a Rovigo, sú základnou súčasťou dedičstva Palladia. Prosecco sa nachádza v kopcoch medzi vinicami a medzi mestami Conegliano a Valdobbiadene, ktoré sú známe jeho bielym vínom po celom svete. Cittadella je fascinujúce opevnené mesto stredovekého pôvodu niekoľko kilometrov od Padovy. Bassano del Grappa sa nachádza sa na úpätí hory “ Monte Grappa“ a je známe svojím krytým dreveným mostom vybudovaným Palladiom a jeho historickým centrom.

ČO OCHUTNAŤ

Kuchyňa , ktorá vďaka Benátkam ako prvá privítala arómy a prísady z celého sveta, ako napríklad kukurica, cukor a ryža. Štyri základné ingrediencie benátskej kuchyne: ryža, polenta, fazuľa a treska, pripravené v nespočetnom množstve variácií v rôznych oblastiach regiónu a kombinované s veľkým počtom zeleniny, ako napríklad Radicchio Rosso di Treviso, Radicchio Variegato di Castelfranco, špargľa alebo cibuľa. Ako predjedlo je výborná „Fegato alla Veneziana“, je to teľacia pečeň a cibuľou. Veľmi chutná je i fazuľová polievka s cestovinami. Medzi hlavné jedlá patria benátske slimáky varené s cesnakom a petržlenovou vňaťkou, somár dusený na víne a zelenine podávaný s polentou. Veľmí obľúbené dezerty sú obľúbené Tiramisú, dezert Pinza, pripraveného zo sušeného ovocia a grappy, Fregolotta, suché pečivo s mandľami a vianočná bábovka Pandoro. Medzí najznámejšie vína tohot regionu patria Merlot, Cabernet, Merlot Grigio, Prosecco Valdobbiabene.

Mamička Veneto
MAMME ITALIANE - VENETO Veronika Bugar Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.