SPA - Liparské ostrovy

Liparské ostrovy

POPIS DESTINÁCIE

ČO OCHUTNAŤ

Jedlá sicílskej kuchyne sú známe a milované po celom svete.Typické sicílske jedlo začína v najlepšom prípade veľmi bohatou ponukou predjedál. Od jednoduchej kombinácie olív, syrov a salámov po klasickú Capponatu (vyprážaná zelenina ochutená paradajkami a sladkou a kyslou omáčkou), alebo Parmigiana, vyprážané baklažány, zapečené s paradajkami, bazalkou, cesnakom a jedným alebo viacerými syrmi. Medzi najtypickejšie cestoviny patria Pasta alla Norma, ktoré majú pôvod v Catanii (zvyčajne sú to makaróny s paradajkovou omáčkou, baklažány a slanou rikotou ), cestoviny so sardinkami alebo cestoviny Trapanese, ktoré si môžete vychutnať s miestnym pestom pripraveným z paradajok, bazalky, cesnaku, mandlí a syru Pecorino. Medzi najlepšie sicílske špeciality patria ryby. Určite by ste mali ochutnať sardinky Beccafico, chutnú rybiu rolku so syrom Pecorino a hrozienkami. Tí, ktorí uprednostňujú mäso, by mali ochutnať Falsomagro alebo „Bruciuluni“ plnený syrom a zeleninou alebo Arancini, vyprážané ryžové guľôčky plnené paradajkami, mäsovou omáčkou alebo rybami. Ponúka vám niekto dezert? Na Sicílii je lepšie neodmietnuť pozvanie, pretože dezerty sú skutočné pochúťky. Najslávnejšie je Cannolo, plnené čerstvou ovčou rikotou, čokoládovými lupienkami a pomarančovou kôrou alebo pistáciami, nemenej slávna je i Cassata Siciliana pripravená z rikoty, čokoládovými lupienkami, kandizovaným ovocím a marcipánom. Medzi vínami sú najznámejšie značky Nero D'Avola, vína z Etny, ako je Etna Rosso, Faro a Etna Bianco, Alcamo v oblasti Trapani a Palermo, Moscato di Noto, Marsala a Zibibbo z Pantellerie.

Mamička Liparské ostrovy
MAMME ITALIANE - LIPARSKÉ OSTROVY
MENO Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.