UMELECKÉ MESTÁ - Umbria

Umbria

POPIS DESTINÁCIE

Perugia , hlavné mesto regiónu Umbria a jeho historicko–kultúrne pamiatky sú hlavným turistickým lákadlom. Mesto má bohatú umelecko kultúrnu tradíciu, žili a tvorili tu významní maliari, v roku 1925 bola založená Univerzita pre cudzincov, ktorá patrí k najprestížnejším v Taliansku.

ČO OCHUTNAŤ

Umbria je malá krajina s vynikajúcou kuchyňou, hlavne pre milovníkov mäsa. To sa vďaka zručnosti mäsiarov premení na chutné klobásy alebo chutné šunky a udené mäso, známe ako mäso z Norcia. Syry majú tiež skvelú chuť, medzi najlepšie patrí kozí syr Pecorino. Šošovica Castelluccio z Norcia, sa používa do chutných polievok, ktoré získali IGP (chránené zemepisné označenie) z Európskej únie. Najhlavnejším produktom zeme je hľuzovka . Najbežnejšou odrodou je čierna hľuzovka, vysoko oceňovaná ako korenie na cestoviny, najmä v oblasti Norcia a Spoleto, ale aj biela hľuzovka, ktorá sa nachádza najmä v údolí Tiber, v oblastiach Orvieto a Gubbio .Ďalším potravinárskym symbolom týchto krajín je olivový olej, ktorý obohacuje každé jedlo bez toho, aby zakryl jeho chuť . Medzi dezertmi nemôžete neochutnať typický sladký perník. Existuje tiež veľa miestnych dezertov, ktorých recepty sa odovzdávajú už po stáročia. Umbrijská pôda je obzvlášť vhodná pre vinohradníctvo a mierne podnebie umožnilo tejto krajine vyrábať jemné biele a červené vína DOC, medzi najznámejšie patria Assisi Grechetto a víno Sagrantino di Montefalco.

Mamička Umbria
MAMME ITALIANE - UMBRIA Simona Migliorati Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.

MESTÁ V REGIÓNE