UMELECKÉ MESTÁ - Toskánsko

Toskánsko

POPIS DESTINÁCIE

Mesto Florencia je kolískou renesancie a talianskeho jazyka, je to skutočné umelecké dielo pod holým nebom, v ktorom sa nachádzajú neoceniteľné diela ako dom Brunelleschi, most “Ponte Vecchio”, námestia “ della Signoria a “Vecchio “. Mesto Siena je jedno z najzaujímavejších stredovekých miest v Taliansku, ktoré je známe po celom svete svojím historickým Palio di Siena – konské preteky. Pisa so svojími pokladmi románskej a gotickej architektúry je dôležitou zastávkou pri prehliadke umeleckých miest Toskánska.

ČO OCHUTNAŤ

Toskánsko sa môže pochváliť silnou kulinárskou tradíciou. Toskánska kuchyňa začína skvelými predjedlami ako je Paté z kuracej pečene, Finocchiona, typická sienska klobása ochutená feniklom, špecialita z bravčového sadla z Apuánskych Álp, salámy a toskánske šunky alebo syr Pecorino di Pienza s hruškami a vlašskými orechmi alebo figovým džemom. Ponuka prvých chodov v Toskánsku je veľmi široká. Pici, ručne vyrábané špagety so syrom, korením a cesnakom, Papardelle s diviakovou omáčkou alebo Ribollita, chutná polievka zo zatuchnutého chleba, zeleniny a strukovín. Výber hlavných jedál nie je o nič menej bohatý. Symbolom toskánskej kuchyne je vynikajúci steak Fiorentina alebo i mäso Chianina na grile. Najznámejším toskánskym jedlom na ulici je Lampredotto, sendvič s hovädzími vnútornostami . Takmer všade v Toskánsku si môžete pochutnať na Scagliozzi, kúsky vyprážanej polenty s cícerom. Typickou toskánskou sladkosťou sú sušienky Cantucci s mandľami. Veľmi známe je i toskánske víno Chianti.

Mamička Toskánsko
MAMME ITALIANE - TOSKÁNSKO
MENO Služby: prezentácia prípravy stredomorských jedál a starodávnych receptov miestnej kuchyne a ich odovzdanie zahraničným turistom a budúcim generáciám.

MESTÁ V REGIÓNE