UMELECKÉ MESTÁ - Trentino Alto Adige

Trentino Alto Adige

POPIS DESTINÁCIE

ČO OCHUTNAŤ

Tradičná kuchyňa Trentino Alto Adige je založená na jednoduchých jedlách, ktoré sú však bohaté na chuť a sú vyrobené z produktov poľnohospodárstva a miestneho chovu hospodárskych zvierat. Najznámejšie z prvých chodov sú knedle a polenta, pripravené z kukuričnej alebo pohánkovej múky, ochutené omáčkami z mäsa, syrov alebo húb. Ďalšími typickými prvými chodmi sú jačmenná polievka, cestoviny s fazuľou, hubová polievka a predovšetkým „Brò brusà“, jednoduchá a chutná polievka. Ako hlavné jedlá je vynikajúci zajac s grappou, guláš, zverina s polentou, pstruh ochutený rôznymi omáčkami, „Lucanica“ je klobása z bravčového mäsa. Kráľovnou miestnej gastronómie je jablko Val di Non, ktoré sa používajú na prípravu štrúdľe a ovocných koláčov. Kvalitné vína medzi ktoré patria Merlot, Cabernet, Pinot, Chardonnay.

Mamička Trentino Alto Adige

MESTÁ V REGIÓNE